در این جلسه ابتدا حجت الاسلام دکتر فراهانی فرد مشاور وزیر در اقتصاد اسلامی و رئیس ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارائی ضمن خوش آمد به اساتید طلاب و مسئولین موسسات و نهادهای حوزوی و همچنین مسئولین کشوری و مدیران استانی شرکت کننده در جلسه با بیان این نکته که این مدرسه سومین مدرسه ای است که امسال توسط ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارائی برنامه ریزی و اجرا شده است به بیان فلسفه شکل گیری چنین مدرسه ای پرداخت و هدف از برگزاری آن را وارد کردن اقتصاد اسلامی به عرصه نظریه پردازی ناظر به صحنه اجرا و عملیات دانست. سپس حجت الاسلام دیانی معاونت علمی موسسه عالی فقه و علوم اسلامی ضمن توضیح اهداف تاسیس موسسه عالی فقه و علوم اسلامی به توصیه مقام معظم رهبری به مسئولین موسسه مبنی بر وارد کردن محصولات موسسه به عرصه عمل اشاره کردند. در ادامه دکتر پیله فروش معاون وزیر و رئیس سازمان خصوصی سازی ضمن اشاره به آیه 16 سوره اسراء1، ایشان از اقتصاددانان اسلامی درخواست کردند تا راهی را نشان دهند که جامعه به دست مترفین نیفتد و ابزار مالیات را یکی از این ابزارهای بازدارنده دانستند.

در ادامه این جلسه حجت الاسلام حاجی ابوالقاسم مشاور رئیس جمهور در امور طلاب و رئیس پژوهشگاه فقه نظام در سخنان خود ضمن اشاره به مشکلات ناشی از عملکرد بانک ها در جامعه خوستار توجه به زکات به عنوان یک مالیات اسلامی شدند. ایشان بحث تطبیق زکات در نقدین بر پول امروزی و همچنین لزوم پرداخت زکات توسط شخصیت حقوقی را از جمله موضوعات مهمی دانستند که باید از جنبه فقهی در مورد آن ها تحقیق کرد.

در ادامه و پس از پخش کلیپ گزارشی از دوره اقای دکتر موحدی بکنظر سخنگوی سازمان مالیاتی در توضیح مراحل رساندن یک تئوری به عمل گفتمان سازی را یک امر ضروری و مهم دانستند.

در پایان گزارش مختصری از نحوه اجرای دوره توسط حجت الاسلام دکتر زارعی دبیر اجرائی مدرسه زمستانه ارائه شد. ایشان ضمن تشکر از همه دست اندرکاران برگزاری دوره گفت: این دوره در ده روز و در دو مرحله عمومی و تخصصی  برگزار شد. دوره عمومی در طول سه روز از سه شنبه 24 بهمن تا پنجشنبه 26 بهمن 1402و در  10 ساعت با موضوع آشنائی با اقتصاد ایران برگزار شده و دوره تخصصی در 6 روز و شامل دوره تخصصی اول از شنبه 28 بهمن تا دوشنبه 30 بهمن و دوره تخصصی دوم از سه شنبه 1 اسفند تا پنجشنبه 3 اسفند 1402 با 6 محور تخصصی (بانک، گمرک و تجارت خارجی و بیمه در دوره تخصصی اول و بازار سرمایه، مالیات و خصوصی سازی اقتصاد در دوره تخصصی دوم) برگزار شده است. در هر محور تخصصی 12 ساعت بحث توسط اساتید ارائه شده است. در این دوره 86 ساعته 32 استاد به صورت حضوری و 3 استاد به صورت مجازی به ارائه مباحث خود پرداخته اند. ایشان در پایان ابراز امیدواری کرد با عنایت مسئولین حوزه و وزارت امور اقتصادی و دارائی این دوره تداوم داشته باشد.


1- (وَإِذَا أَرَدْنَا أَنْ نُهْلِكَ قَرْيَةً أَمَرْنَا مُتْرَفِيهَا  فَفَسَقُوا فِيهَا فَحَقَّ عَلَيْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا تَدْمِيرًا  - هنگامی که بخواهیم شهر و دیاری را نابود کنیم، مرفّهین و خوش گذران هایش  را [به وسیله وحی به طاعت، بندگی و دوری از گناه] فرمان می دهیم، چون  [سرپیچی کنند و] در آن شهر به فسق و فجور روی آورند، عذاب بر آنان لازم و  حتمی می شود، پس آنان را به شدت درهم می کوبیم [و بنیادشان را از ریشه بر  کنیم.]) گفتند: سنت الهی این است که اگر زندگی جوامع در دست مترفین قرار  گیرد، آن را به نابودی می کشانند.


+گزارش تصویری